×

laatjepersoneelgratistesten

 

Beste Vereniging Ondernemers Contact Dongen (VOCD),

De overheid heeft een subsidie beschikbaar gesteld om werkgevers de mogelijkheid te bieden om hun medewerkers te laten testen. Hierdoor wordt de veiligheid op de werkvloer vergroot en uitval door ziekte en quarantaine verminderd! Graag delen wij onderstaande informatie m.b.t. de mogelijkheid om werknemers GRATIS te laten testen met jullie vereniging om deze te delen bij jullie werkgevers en/of binnen jullie netwerk.

Test je personeel GRATIS en snel!

Laatjepersoneelgratistesten.nl is een initiatief van SIC ARBO (arbodienst) in samenwerking met bedrijfsarts Koopmans én CoronasneltestNederland.nl. SIC ARBO maakt testen op het werk op een verantwoorde en veilige manier mogelijk. Dankzij de subsidie van de overheid kunnen we dit GRATIS aanbieden aan werkgevers. Door werkgevers de mogelijkheid te bieden om hun medewerkers te laten testen, wordt de veiligheid op de werkvloer vergroot en uitval door ziekte en quarantaine verminderd!

Binnen 20 minuten weer veilig aan het werk

In samenwerking mét de Goed Gezond Groep bieden wij de gecertificeerde Abbott sneltest aan, waarmee u of uw werknemer binnen 20 minuten weet of er sprake is van een besmetting met Covid-19 en bij negatieve testuitslag direct weer aan het werk kan. De test is goedgekeurd door het RIVM & de Nederlandse overheid.

Via onze website kun je als werkgever een coronatest aanvragen voor je medewerker(s) bij bedrijfsarts Koopmans, indien er sprake is van één van de volgende situaties: lichte klachten (verkoudheid/hoesten/koorts/benauwdheid en/of keelpijn), de medewerker heeft nauw contact gehad met iemand die besmet is met het Coronavirus of de medewerker heeft een melding ontvangen vanuit de Coronamelder. Is uw medewerker ook in contact geweest met overige collega’s binnen uw organisatie? Laat in dat geval al uw medewerkers GRATIS testen om verspreiding binnen de organisatie te voorkomen!

De testen worden 7 dagen per week afgenomen op één van de 14 locaties van CoronasneltestNederland.nl én vanaf 100 testen per dag is testen op locatie ook mogelijk (informeer naar de mogelijkheden). Het testen op deze locaties vindt plaats onder supervisie van de bedrijfsarts. Onze bedrijfsarts is daarnaast eindverantwoordelijk voor het laten uitvoeren van de testen, het vastleggen van de resultaten, het delen van de resultaten met de regionale GGD en de communicatie van de resultaten met de geteste personen. Het feit dat bedrijfsarts Koopmans niet de eigen bedrijfsarts of arbodienst is van de werkgever is geen probleem.

Hoe werkt het?

  1. U als werkgever kunt gemakkelijk coronasneltesten (de zogenaamde antigeentest) aanvragen als er sprake is van één van de volgende situaties: de medewerker heeft lichte klachten (verkoudheid/hoesten/koorts/benauwdheid en/of keelpijn), de medewerker heeft nauw contact gehad met iemand die besmet is met het Coronavirus en/of de medewerker heeft een melding ontvangen vanuit de Coronamelder.
  2. Test(en) voor uw medewerker(s) aanvragen kan via de volgende link: Aanvraag - Laat Je Personeel Gratis Testen;
  3. Onze bedrijfsarts ontvangt de aanvraag en beoordeelt deze binnen 1 uur;
  4. Na goedkeuring van de aanvraag ontvangt u als werkgever binnen 1 uur codes;
  5. Met deze unieke codes kan de werkgever of werknemer zelf zijn test inplannen bij www.laatjepersoneelgratistesten.nl.
  6. Met deze code kan de test kosteloos worden ingepland op 1 van de 14 locaties van Coronasneltest Nederland.
  7. De werknemer kan veelal nog dezelfde dag getest worden én ontvangt binnen 20 minuten de uitslag van de test. Is uw medewerker positief getest en ook in contact geweest met overige collega’s binnen uw organisatie? Laat in dat geval al uw medewerkers GRATIS testen om verspreiding binnen de organisatie te voorkomen!
  8. Dankzij de subsidie van de overheid kan bedrijfsarts Koopmans de kosten van de Coronatest declareren bij het ministerie van VWS.
  9. Coronasneltest Nederland declareert de kosten bij bedrijfsarts Koopmans.

Voor de werkgever is het testen van haar medewerkers dus geheel gratis.

Wij hopen u hiermee voldoende geïnformeerd te hebben. Mocht u nog vragen hebben, laat het ons gerust weten.

Fijne dag toegewenst!

Met vriendelijke groet,

Laatjepersoneelgratistesten.nl

 

www.laatjepersoneelgratistesten.nl