×

Beste ondernemer,

Met het begin van de lente op 21 maart opent ook de Tegemoetkoming Energiekosten energie-intensief mkb (TEK). Is uw mkb-onderneming energie-intensief? Kijk dan of u in aanmerking komt voor TEK. Met deze tegemoetkoming geven we u een adempauze zodat u uw bedrijf toekomstbestendig kunt houden. Vandaag is de regeling officieel gepubliceerd in de Staatscourant.

Misschien heeft u nog vragen over TEK. Daarom lichten we de regeling toe tijdens een webinar op 14 maart 2023. Bent u er ook bij?

TEK aanvragen
Vraag TEK aan van 21 maart 2023 09.00 uur tot en met 2 oktober 2023 17.00 uur. De regeling geldt met terugwerkende kracht van 1 november 2022 tot en met 31 december 2023. Dit zijn de belangrijkste voorwaarden:

Uw energiekosten bedragen minimaal 7% van uw totale omzet (energie-intensiteitseis);

U bent mkb’er volgens de mkb-toets van de Europese Commissie;

U heeft een zakelijk energiecontract dat op naam van uw onderneming is afgesloten;

Uw onderneming is uiterlijk 31 december 2022 bij KVK ingeschreven.


Wij verwachten veel aanvragen, dus het kan erg druk zijn. Houd u hier rekening mee? U hoeft niet meteen de eerste dag aan te vragen.

Energie-intensiteit berekenen
Om TEK te ontvangen, moeten uw energiekosten minimaal 7% van uw omzet bedragen. We berekenen dit met uw omzet, de modelprijs voor energie en uw standaardjaarverbruik. Op onze website staan enkele voorbeelden. Deze video over de energie-intensiteitseis geeft daar uitleg over. Zo schat u in of u in aanmerking komt.

Online webinar op 14 maart
Hoe werkt de regeling precies? Hoe vraagt u aan? Wat heeft u ervoor nodig? Deze en andere vragen beantwoorden we 14 maart 2023 tijdens een online webinar van 10.00 tot 11.00 uur. U kunt meteen uw vragen stellen. Lees hier meer over en meld u aan. Kunt u er niet bij zijn? Kijk na afloop de webinar terug op www.rvo.nl/tek.

Vragen?
Heeft u een vraag? Wij zijn er voor u. Stel deze dan via onze livechat op www.rvo.nl/tek (klik op de oranje chatballon onder in beeld) of bel naar 088 042 4460. Onze medewerkers staan op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur voor u klaar.

Voor nu zijn dit de belangrijkste ontwikkelingen rondom TEK. Ook de komende tijd houden we u graag op de hoogte.


Met vriendelijke groet,

Team TEK