×

van der wou

Na een zeer korte en turbulente voorbereiding, is afgelopen 2 januari het failliete Taxi en Touringcarbedrijf Diepstraten uit Gilze overgenomen door de VANDERWOU Groep uit Dongen. De laatste weken van 2015 werd duidelijk dat de slechtere jaren het bedrijf uit Gilze parten speelden en dat er geen mogelijkheid meer was om op eigen voet verder te opereren. Aangezien er sinds 2011 reeds een grote mate van samenwerking was tussen de 2 personenvervoersbedrijven, was de VANDERWOU Groep de aangewezen partij om de werkzaamheden, samen met het grootste gedeelte van het wagenpark over te nemen. De overgang heeft dan ook snel en in goed overleg met de curator en alle betrokken partijen plaatsgevonden.

Zeer soepele overgang taxi-activiteiten

De snelheid van handelen is van begin af aan een belangrijk onderwerp geweest voor de VANDERWOU Groep. Immers zijn er veel mensen dagelijks afhankelijk van personenvervoer. Zo ook in de regio Gilze-Rijen, waar Diepstraten verantwoordelijk was voor onder andere het Leerlingenvervoer, Regiotaxi Midden-Brabant, Zorgtaxi, NS Zonetaxi en vervoer voor Menzis COA (Centraal Orgaan Asielzoekers). Er is een zeer soepele overgang geweest van deze taxi-activiteiten en klanten zullen amper iets hebben gemerkt van de wisseling, mede omdat VANDERWOU Taxi al jarenlang uitvoering geeft aan dezelfde vervoersstromen voor dezelfde opdrachtgevers, enkel in een ander werkgebied. Nu het rayon van de VANDERWOU groep is uitgebreid met de regio Gilze-Rijen, inclusief onder andere Alphen, Chaam en Molenschot, beslaat het bedrijf het grootste gedeelte van Midden-Brabant tot aan de Belgische grens.

Ook de voor de afdeling Touringcar-vervoer geldt dat dit over is genomen door de VANDERWOU Groep. Een zestal bussen, variërend van 50 tot 89 personen, zal voortaan in de regio te zien zijn onder de naam VANDERWOU Tours en hiermee wordt ook het vervoer van grote groepen voortaan in eigen beheer uitgevoerd. Samen met de 19-persoons midibus die reeds in bezit was, beschikt het bedrijf nu over alle mogelijkheden voor personenvervoer, of het nu gaat om 1 of honderden personen. Voor bestaande, maar zeker ook nieuwe opdrachtgevers en cliënten van de afdeling touringcars, is het in ieder geval een prettig idee dat deze activiteiten voortgang vinden bij en aangeboden worden door een bekende en vertrouwde partij.

Logistieke groei

Naast de ontwikkelingen rondom deze overname, vertoont ook VANDERWOU Logistiek een mooie groei. Sinds de start van deze afdeling 2 jaar geleden zijn de bezorg-aantallen flink gestegen, mede door de trend om meer en meer online te bestellen. Met PostNL als grootste opdrachtgever zijn de routes voor VANDERWOU Logistiek uitgebreid met 2 extra voertuigen overdag, voor enerzijds de groeiende aantallen in het bestaande werkgebied en anderzijds voor het extra toegewezen gebied Chaam - Castelré. Daarnaast heeft PostNL nog een aantal extra avondroutes gegund aan VANDERWOU Logistiek sinds eind 2015. Aanvullend worden ook de bakwagens van deze afdeling meer en meer benut door lokale en regionale bedrijven. Al met al mooie ontwikkelingen, die een gestage en stabiele groei mogelijk maken van deze relatief jonge tak van een bijna 90 jaar oud bedrijf. Sinds 1 januari is VANDERWOU Logistiek in bezit van de Eurovergunning van de NIWO, waarmee nationaal en internationaal goederenvervoer kan worden verzorgd boven de >500 kg en een kwalitatief goed georganiseerde organisatie geborgd en gegarandeerd wordt.   

Gecontracteerd door alle Zorgverzekeraars

VANDERWOU Taxi is per 1 januari 2016 wederom gecontracteerd door alle Zorgverzekeraars in Nederland. Of U nu verzekerd bent via CZ, OHRA, Delta Lloyd, VGZ, Univé, Trias, IZZ, IZA, De Goudse of een andere verzekeraar; Wij zijn uw vervoerder in het gebied Dongen, Oosterhout, Gilze, Rijen, Alphen, Chaam, Baarle-Nassau, Tilburg, De Moer en de directe regio!

Ondanks de soms lastige tijden probeert de VANDERWOU Groep constant te blijven ontwikkelen, zodat de kwaliteit, een breed aanbod en continuïteit gegarandeerd blijven. Recent is door het bedrijf zelf besloten om geen uitvoering meer te geven aan het nieuwe contract Deeltaxi West-Brabant per afgelopen 1 januari, door toe doen van zeer ongunstig voorwaarden. Het geringe verlies van werkzaamheden hiermee, wordt ruimschoots gecompenseerd door alle andere ontwikkelingen.

Uitgebreid wagenpark

Inmiddels is er de beschikking over een wagenpark van een kleine 50 voertuigen, waaronder meerdere luxe Mercedessen, 8-persoons bussen, rolstoelbussen, touringcars, bakwagens, koeriersbussen en een limousine. Het grootste gedeelte hiervan is ook beschikbaar voor verhuur zonder chauffeur. Met alle disciplines en een zeer prettige en ervaren groep collega’s, is de VANDERWOU Groep klaar voor de volgende uitdaging.

Ga naar www.vanderwougroep.nl en kijk wat wij voor U kunnen betekenen!