×

Heeft u of uw werknemers de afgelopen zomer ook last gehad van hitte? Of heeft u of uw leveranciers juist last van wateroverlast gehad door heel harde regenbuien?

Het weer kunnen we helaas niet veranderen, maar we kunnen er wel voor zorgen dat onze omgeving het extreme weer beter aan kan. De gemeente Dongen is met de aanpak van het centrum van Dongen bijvoorbeeld al druk doende om de gevolgen, die klimaatverandering met zich mee brengt, op te vangen door aanleg van bijvoorbeeld ondergrondse waterberging. Momenteel zijn wij gestart met een klimaatdialoog waar iedereen aan mee kan doen. Vorig jaar hebben wij klimaatstresstesten gedaan op verschillende thema’s om er achter te komen waar mogelijke problemen kunnen ontstaan binnen de gemeente. Deze kunt u inzien op het Klimaatportaal waar u een verwijzing voor krijgt wanneer u op ons platform bent (onderstaande link). Iedereen wordt in de gelegenheid gesteld om hierop te reageren zodat wij uw ervaring kunnen koppelen met de computermodellen. Zo krijgen we meer inzicht in eventuele probleemlocaties en wat we er vervolgens aan kunnen doen. Dat willen wij ook graag van u horen als ondernemer, zodat wij weten wat u belangrijk vindt als het gaat om het klimaatbestendig maken van Dongen. U kunt ook ideeën plaatsen.

Doet u ook mee? Ga dan naar samen.dongen.nl om u te registreren als ‘ondernemer’ en laat u inspireren, deel u mening en uw ervaringen. Zo gaan we samen op weg naar een groen, gezond en klimaatbestendig Dongen!