×

De eerste open dag van de Jeugdwerkplaats in Dongen, gefaciliteerd door Stichting Stronk (hierna Stronk), mag en kan eindelijk gaan plaatsvinden!

Na een paar jaar van gesloten deuren voor bezoekers (te wijten aan corona) en hard werken aan de geheel nieuwe werkplaats (sinds januari 2021), stellen we onze deuren open voor een bezoek aan onze plek gelegen aan de Heuvelstraat nummer 9 in Dongen. Je bent welkom tussen 11:00 en 17:00 uur. We willen je verzoeken te voet of met de fiets te komen, dit in verband met de beperkte parkeerplaatsen voor auto’s.

Stronk is een initiatief van pedagoog Jorus Rompa en ingenieur Mark Jonkers. Men faciliteert een professionele werkplaats en begeleidingstrajecten waar kinderen, jongeren en adolescenten zich bewust tot volwassene mogen ontwikkelen en de kans krijgen om op te groeien met ruimte voor beroepsoriëntatie en zelfontwikkeling.
Het initiatief Stronk is een combinatie van een praktisch mensbeeld en een gefaciliteerde werkplaats. De organisatie heeft als missie kinderen, jongeren en adolescenten die oriënteren, stagneren/vastlopen in hun zelfontwikkeling; en eenieder die ten dienst staat om hen op te voeden en op te leiden, te faciliteren in hun ontwikkeling tot participerend, zelfbewust, zelfverantwoordelijk en zelfbepalend mens. De jeugdwerkplaats is een plek waar men kan (mee) maken en creëren. Momenteel worden vooral thuiszittende jongeren begeleid, echter breid de doelgroep zich verder uit naar oriënterende schoolgaande jongeren (o.a. vanuit Cambreur college) die affectie hebben met techniek, ambacht, kunst en groen.

Gedurende de open dag is van alles te doen. Zo zijn er springkussens, een tentoonstelling, loterij, mogelijkheid tot het ontmoeten van de initiatiefnemers, koffie/ thee met wat lekkers en ook de mogelijkheid tot inschrijving voor een van onze oriëntatie lasworkshops. Ook zijn er een ideeën- en een donatie bus. Dus wil je ons steunen in onze missie, draag je steentje bij en denk mee of doneer wat je kunt missen.
Ben jij nieuwsgierig geworden? Dan zien we je graag verschijnen op 18 april! Iedereen is welkom!