×

Datum: 15-11-2019 | Begintijd: 13:00 | Eindtijd: 22:00

Vrijdag 15 november a.s. gaan we op stap met de VOCD, onze jaarexcursie. Zoals al eerder aangekondigd gaan we naar Nijmegen, de oudste stad van Nederland!

We vertrekken om 13.15 uur richting MuZIEum, het ervaringsmuseum over zien en niet zien. Tijdens ons bezoek ervaar je hoe het is om blind of slechtziend te zijn. 

We gaan op pad in een wereld waar horen, ruiken, voelen en proeven opeens een veel grotere rol spelen dan je gewend bent. De gids die ons rondleidt is blind of slechtziend, het is nl. een belangrijke missie van het muZIEum om blinden en slechtzienden werkgelegenheid te bieden.

Na ons bezoek aan het museum gaan we op pad, te voet, met een professionele gids die de geschiedenis van de stad als geen ander kent. En dan vooral tijdens de Tweede Wereldoorlog. De WO II wandeling brengt ons terug naar februari 1944 toen Nijmegen werd gebombardeerd door geallieerde piloten.

De gids neemt ons mee naar belangrijke oorlogsmonumenten, en we bezoeken plekken in de stad die in het geheugen van de toenmalige Nijmegenaren gegrift staan.

In het kader van 75 Jaar Bevrijding, wat op veel plaatsen in Nederland gevierd wordt, ook in Dongen, een mooie rondleiding door een in de oorlog zo belangrijke stad.

We sluiten de dag af zoals u van ons gewend bent: lekker eten en drinken. Dit doen we bij Bistro Bar Berlin.

  

Je partner is uiteraard ook van harte welkom. De eigen bijdrage voor dit uitje bedraagt € 45 p.p.

    

We zien uit naar jullie inschrijving. Dit kan via de knop onder aan deze pagina. 

 

nijmegen 

 

Locatie: Nijmegen

Activiteiten Agenda